Letní škola doučování

Dobrovolnické centrum MUNI POMÁHÁ pořádá letos již čtvrtý ročník Letní školy doučování. Tento dobrovolnický program, vznikl s cílem zmírňovat rozdíly ve vzdělání mezi dětmi na prvním stupni základních škol, mimo jiné způsobené distanční výukou v průběhu epidemie covidu-19. Pilotní ročník se uskutečnil v létě roku 2021, a to i díky aktivním zaměstnancům z řad Pedagogické a Filozofické fakulty MUNI. Rozvinuli jsme spolupráci s Katedrou sociální pedagogiky, která nám pomáhá nejen s organizací, ale i personálním zajištěním v expertních oblastech. 

Letní škola doučování (LDŠ) je příměstský tábor s doučováním a volnočasovým programem. Kromě doučování si taky často hrajeme, sportujeme, něco vytváříme. Chceme, aby byl program na LŠD co nejvíce koncipován jako škola hrou a děti zažívaly, že učení může být zábavné. Je pro nás důležité, aby na LŠD každé dítě zažilo úspěch, radost a individuální přístup. Kromě toho poskytujeme dětem také celodenní stravu, což je pro rodiny ze sociálně znevýhodněného prostředí velkou pomocí. Na letní škole se potkáváme s dětmi s odlišným mateřským jazykem, s dětmi rodičů samoživitelů či pěstounských rodin. 

Letos se uskuteční už čtvrtý ročník Letní školy doučování a společně s dětmi se vydáme do Vesmíru ve dvou turnusech, v termínech 12. - 16. 8. a 19. - 23. 8. Více informací naleznete na webových stránkách


Pořadatel
Odbor vnějších vztahů a marketingu (Rektorát)
Odpovědnost
Ing. Daniela Vonbauer
Další informace, fotografie nebo videa k události
https://munipomaha.cz/dobrovolnicke-programy/letni-skola-doucovani

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info