Jak vystavět most k úspěchu: Nastavení spolupráce učitele/ky a asistenta/ky (začínající tandem)

Efektivní zapojení asistentů pedagoga do třídy je klíčové pro vytvoření podnětného a fungujícího vzdělávacího prostředí ve třídě. Tento kurz vám pomůže pochopit, jak nejlépe spolupracovat v tandemu asistent-učitel a jasně si nastavit vzájemná očekávání. Naučíte se strategie efektivní komunikace, které můžete využívat denně v praxi.

Kurz je určen primárně pro nově vznikající tandemy učitelů a asistentů, kteří začínají spolupracovat. Po předchozí individuální domluvě (na dulikova@ped.muni.cz) se mohou přihlásit také jednotlivci a již spolupracující dvojice. Minimální požadovaná kvalifikace: asistent pedagoga.

Termíny kurzu

Období výuky 23. 8. 2024 9:00 – 16:00
Počet účastníků
10 až 22

Při počtu účastníků nižším než 10 se kurz nebude konat

Cena

Zdarma

Účastnický poplatek je hrazen z projektu, který je financován z příspěvku MŠMT (Ukazatel I) poskytnutý MU z Programu na podporu strategického řízení vysokých škol (dále jen PPSŘ) pro roky 2022-2025.

Místo konání

Pedagogická fakulta MU - bude upřesněno.

Přihlásit se

Termín přihlášení
do 9. 8. 2024 (včetně)

Vše o studiu

Co se naučíte

V kurzu bude kladen důraz na vzájemné učení v bezpečném prostředí. Výstupem setkání bude návrh akčního plánu, ze kterého budou moci účastníci čerpat ve své každodenní praxi.
1. Základy spolupráce a vzájemného porozumění
Role asistentů a učitelů: Řízená diskuse o rolích asistenta a učitele v inkluzivním prostředí, reflexe očekávání od spolupráce.
Strategie pro efektivní spolupráci: Identifikace klíčových oblastí pro spolupráci a stanovení cílů pro další rozvoj.
2. Nácvik dovedností v praxi
Komunikace a konflikty: Praktická cvičení komunikačních dovedností a řešení konfliktů v týmech asistentů a učitelů.
Plánování a závěrečná reflexe: Stanovení individuálních akčních plánů pro další rozvoj spolupráce. Reflexe získaných poznatků a dovedností.

Uplatnění znalostí

Kurz je převážně praktický a supervizní, což umožní účastníkům získat praktické dovednosti a uplatnit je v reálných situacích.

Jak se přihlásit

Přijímací řízení

Přihlášení na kurz probíhá formou provedení objednávky kurzu v OC MU. Objednávku kurzu provádí sám zájemce na svou osobu.

Zájemci, kteří nejsou absolventi MU, uvedou v objednávce do kolonky Poznámka místo narození, příp. i rodné příjmení (z důvodu vystavení osvědčení).

Průběh studia, lektoři

Podmínky pro ukončení

Absolvování kurzu v plném rozsahu a vyplnění evaluačního dotazníku. Absolvent kurzu obdrží papírové osvědčení o absolvování programu celoživotního vzdělávání.

Lektoři

Mgr. Lenka Ďulíková, Ph.D.

Mgr. Julie Grombířová

Informace o kurzu

Zajišťuje Pedagogická fakulta
Garant
Hodinová dotace 6
Délka vzdělávání v týdnech 1
Kredity 2

Váháte?
Máte otázku?

Zajímá vás obsah a podmínky studia kurzu Jak vystavět most k úspěchu: Nastavení spolupráce učitele/ky a asistenta/ky (začínající tandem)? Zeptejte se nás:

Podobné kurzy

Podívejte se na další kurzy s podobným zaměřením:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info