![Důležité termíny](https://cdn.muni.cz/media/3633704/image_2.jpg?mode=crop¢er=0.5,0.5&rnd=133572412150000000&heightratio=0.5&width=278)
Informace o projektu
Vliv teploty a doby skladování na vybrané složky a funkční vlastnosti doplňků stravy pro sportovce
- Kód projektu
- MUNI/51/07/2017
- Období řešení
- 4/2017 - 12/2017
- Investor / Programový rámec / typ projektu
-
Masarykova univerzita
- Interní projekty FSpS
- Fakulta / Pracoviště MU
- Fakulta sportovních studií
Doplňky stravy pro sportovce jsou velmi výraznou složkou výživy vrcholových i rekreačních sportovců. Je velmi mnoho známo o využití jednotlivých složek, účel jejich použití i celkové načasování, ale není mnoho poznatků o tom, jak se chovají jednotlivé složky doplňků v rámci praktického použití v rámci tréninku a výkonu. V projektu bude sledován vliv různých vnějších teplot na složení a změny účinných látek při vystavení reálným okolním teplotám, ve kterých se sportovec v rámci výkonu může pohybovat. Cílem bude tyto změny popsat, zhodnotit míru rizika pro spotřebitele a ověřit, zda využitelnost účinných látek je stejná po vystavení reálným podmínkám stejně jako laboratorní předpoklad.