Informace o publikaci

Rozklad podaný "neúčastníkem" řízení proti rozhodnutí o povolení fúze - překvapivé rozhodnutí Krajského soudu

Autoři

NEJEZCHLEB Kamil

Rok publikování 2013
Druh Článek ve sborníku
Konference DNY PRÁVA 2013 – DAYS OF LAW 2013, Část IV.,Právní ochrana proti nepravomocným správním aktům (individuálním i smíšeným)
Fakulta / Pracoviště MU

Právnická fakulta

Citace
Obor Právní vědy
Klíčová slova appeal right of defence merger party to proceedings administrative proceedings Competition act Administrative procedure Code objections
Popis Tento příspěvek analyzuje rozhodnutí Krajského soudu v Brně týkající se práva ne-účastníka řízení o povolení spojení soutěžitelů, který podal v rámci tohoto řízení námitky, podat proti rozhodnutí ve věci rozklad. V tomto rozhodnutí Krajský soud zrušil rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže založené na tom, že dle správního řádu rozklad může podat toliko účastník správního řízení. Ústředním bodem příspěvku je rozbor tohoto rozhodnutí ve světle možností obrany proti nepravomocnému rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže v oblasti fúzí pro neúčastníky řízení a zamyšlení se nad jeho obecnými potenciálními dopady pro vedení řízení ve věci fúzí. Závěrem jsou shrnuty nejdůežitější implikace, které z rozhodnutí plynou.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info