![Důležité termíny](https://cdn.muni.cz/media/3633704/image_2.jpg?mode=crop¢er=0.5,0.5&rnd=133572412150000000&heightratio=0.5&width=278)
Informace o publikaci
Možnosti čistší produkce v ubytovacích a stravovacích službách
Autoři | |
---|---|
Rok publikování | 2014 |
Druh | Článek ve sborníku |
Konference | Mezinárodní vědecká konference Hradecké ekonomické dny - Sborník recenzovaných příspěvků, díl II. |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
Obor | Řízení, správa a administrativa |
Klíčová slova | Cleaner production; hospitality industry; sustainable tourism; environmental management |
Popis | Metodika čistší produkce, která je využívána v průmyslových podnicích, v zemědělství a lesnictví, je příležitostí i pro oblast služeb. Tlak na snižování nákladů a zároveň na diferenciaci a jedinečnost v sektoru cestovního ruchu vytváří prostor pro ekonomicky efektivní a zároveň environmentálně příznivá řešení. Cílem tohoto textu je poukázat na možnosti uplatnění konceptu čistší produkce ve stravovacích a ubytovacích službách a na související ekonomické, sociální a environmentální efekty. |