Zde se nacházíte:
Informace o publikaci
Výstavní menu aneb jak podávat kontroverzi
Autoři | |
---|---|
Rok publikování | 2018 |
Druh | Další prezentace na konferencích |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
Popis | Prezentované téma se zaměřuje na základní oblasti vzniku kontroverze ve výstavní činnosti. Pro každou oblast uvádí modelový příklad a ukazuje možnosti jeho řešení. Cílem tohoto výstupu je vnést do širšího povědomí ucelenější pohled na silné a slabé stránky obávané problematiky. Jako nástroj k jeho dosažení využívá jednoduchých metod kritického myšlení. Prezentace je reflexí publikovaného článku s názvem Kontroverzní témata ve výstavách – cílové skupiny efektivita a možnosti rizik. Současně využívá poznatky navštívených výstav, kterým se podrobněji věnuje vznikající diplomová práce, vázaná taktéž ke kontroverzi v muzejním prostředí. |
Související projekty: |