Informace o publikaci

U stolu s císařovnou. Chutě a kuchyně v době Marie Terezie.

Autoři

HÜBNEROVÁ Klára SVITÁK Zbyněk

Rok publikování 2020
Druh Článek ve sborníku
Konference Pro pána profesora Libora Jána k životnímu jubileu
Fakulta / Pracoviště MU

Filozofická fakulta

Citace
Klíčová slova Maria Theresa; Enlightment; food chemistry; court cuisine; Moravia; 1748 visit; royal court
Popis Článek zkoumá seznam potravin, které požadoval vídeňský dvůr pro Marii Terezii a její doprovod během její návětěvy na Moravě v roce 1748. Rekonstruuje jídelníček vídeňského dvora ve srovnání s se změnami jídelníčku na dvorech vládců západní Evropy. Článek také poskytuje vybrané recepty dobové kuchyně.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info