Zde se nacházíte:
Informace o publikaci
Příprava českých potravinářských podniků na vstup do EU
Autoři | |
---|---|
Rok publikování | 2003 |
Druh | Článek ve sborníku |
Konference | Připravenost českých podnikatelských subjektů na vstup do Evropské unie |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
Obor | Ekonomie |
Klíčová slova | Evropean Union; Food-producing industry; structural funds; EU enlargement; Acquis |
Popis | Z analýzy připravenosti potravinářského odvětví, lze učinit některé závěry. Řada podniků stále ještě nesplňuje evropské standardy a bude se tedy muset vypořádat s požadavky na jejich dosažení do doby vstupu do EU, případně po dobu přechodných období. Tyto investice se nebudou týkat pouze modernizace samotné výroby, závodů a výrobních linek, ale také obalové techniky, expedice, dopravních prostředků a informační techniky. Část podniků, které se dlouhodobě potýkají s hygienickými standardy, mají nízkou produktivitu a špatné finanční zdraví, nebudou mít k těmto investicím dostatek prostředků a vstup do EU pro ně bude znamenat zánik. |
Související projekty: |