![Důležité termíny](https://cdn.muni.cz/media/3633704/image_2.jpg?mode=crop¢er=0.5,0.5&rnd=133572412150000000&heightratio=0.5&width=278)
Informace o publikaci
Functional food components prepared with assistance of high pressure treatment
Název česky | Funkční potraviny připravené užitím vysokotlakého ošetření |
---|---|
Autoři | |
Rok publikování | 2005 |
Druh | Článek ve sborníku |
Konference | International Conference on High Pressure Science and Technology |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
Obor | Potravinářství |
Klíčová slova | Functional food; high pressure; broccoli juice; antimutagenic activity |
Popis | Tato práce uvádí výsledky výzkumu týkajícího se vlivu různých metod přípravy (tepelná pasterace, vysokotlaká pasterace, zmražení)na obsah zdraví prospěšných chemických sloučenin (vitaminy, polyfenoly, sulforafan) v zeleninových šťávách a jejich antimutagenní aktivitu. |