Informace o publikaci

Functional food components prepared with assistance of high pressure treatment

Název česky Funkční potraviny připravené užitím vysokotlakého ošetření
Autoři

HOUŠKA M. TOTUŠEK J. GABROVSKÁ D. STROHALM J. VRCHOTOVÁ N. LEFNEROVÁ D. PAULÍČKOVÁ I. FIEDLEROVA V. WINTEROVÁ R.

Rok publikování 2005
Druh Článek ve sborníku
Konference International Conference on High Pressure Science and Technology
Fakulta / Pracoviště MU

Lékařská fakulta

Citace
Obor Potravinářství
Klíčová slova Functional food; high pressure; broccoli juice; antimutagenic activity
Popis Tato práce uvádí výsledky výzkumu týkajícího se vlivu různých metod přípravy (tepelná pasterace, vysokotlaká pasterace, zmražení)na obsah zdraví prospěšných chemických sloučenin (vitaminy, polyfenoly, sulforafan) v zeleninových šťávách a jejich antimutagenní aktivitu.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info