Informace o publikaci

Broccoli juice treated by high pressure, sulforaphane and indole-3-carbinol and their chemoprotective effects

Název česky Brokolicová šťáva ošetřená vysokým tlakem, sulforafan a indol-3-karbinol a jejich chemoprotektivní účinky
Autoři

MANDELOVÁ Lucie TOTUŠEK Jiří

Rok publikování 2006
Druh Článek ve sborníku
Konference Book of Abstracts and schedule, 44th EHPRG Meeting
Fakulta / Pracoviště MU

Fakulta sportovních studií

Citace
Obor Endokrinologie, diabetologie, metabolismus, výživa
Klíčová slova broccoli; high preasure; chemoprotection
Popis Mnoho studií na zvířatech a epidemiologických studií prokazuje, že konzumace brukvovité zeleniny nepřímo koreluje s výskytem nádorového onemocnění. Za použití krátkodobého testu mutagenicity in vivo mikronukleus testu jsem zkoumali inhibici mutagenity IQ a MNU pomocí brokolicové šťávy ošetřené vysokým tlakem. Rovněž jsme zkoumali antiklastogenní aktivitu SFN a I3C, látek obsažených v brukvovité zelenině. Z výsledků se zdá, že brokolicová šťáva ošetřená tlakem a její biologicky aktivní sloučeniny prokazují antimutagenní účinky, které mohou ovlivnit proces karcinogeneze.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info