Zde se nacházíte:
Informace o publikaci
Preferencje dodatków do potraw mięsnych w zakładach żywienia zbiorowego wśród uczniów i studentów szkół wyższych
Název česky | Oblíbenost příloh k masitým pokrmům u studentů středních a vysokých škol stravujících se ve školních jídelnách |
---|---|
Autoři | |
Rok publikování | 2004 |
Druh | Článek ve sborníku |
Konference | Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
Klíčová slova | nutrition - lunches - side-dish to meat meal - favorite meal |
Popis | Zjišťování oblíbenosti příloh k masitým pokrmům bylo prováděno u civilních i vojenských studentů Vysoké vojenské školy pozemního vojska ve Vyškově a u studentů středních škol z regionu Ivančice v České republice. Byla sledována oblíbenost příloh k pečeným, smaženým a dušeným masitým pokrmům. Bylo zjištěno, že nejoblíbenější byly knedlíky, rýže a brambory. Nejméně oblíbené byly přílohy ve formě těstovin a bílého pečiva. |