Zde se nacházíte:
Informace o publikaci
Study of antimutagenic properties of various sort of tea
Název česky | Studium antimutagenních vlastností různých druhů čaje |
---|---|
Autoři | |
Rok publikování | 2005 |
Druh | Článek ve sborníku |
Konference | Pracovní setkání biochemiků a molekulárních biologů, Sborník příspěvků |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
Obor | Biochemie |
Klíčová slova | Antimutagenic effect; Mutagen; Antioxidant capacity; Mikrobial testing; Katechins |
Popis | V uvedeném výzkumu biologických účinků bylo testováno antimutagenní působení pěti druhů čaje za použití kvasinkového kmene Sacchromyces cerevisiae D7. U většiny vzorků čaje byla pozorována závislost antimutagenních účinků na koncentraci extraktu čaje. Katechinové standardy nevykazovaly tak výrazný antimutagenní efekt jako čajové extrakty, z čehož vyplývá, že samotné katechiny nejsou hlavní složkou odpovídající za komplexní antimutagenní účinky čaje. |