Informace o publikaci

Use of Saccharomyces cerevisiae D7 strain for study of genotoxicity/antimutagenity of plant foods

Název česky Využití Saccharomyces cerevisiae D7 pro výzkum genotoxicity/antimutagenity rostlinných potravin
Autoři

PTÁČEK Petr MÁROVÁ Ivana MACUCHOVÁ S. MIKULCOVÁ A. PEKAŘ Miloslav

Rok publikování 2004
Druh Článek ve sborníku
Konference 19th INTERNATIONAL ICFMH SYMPOSIUM FOOD MICRO 2004, Book of Abstracts
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Biochemie
Klíčová slova Saccharomyces cerevisiae D7 strain; genotoxicity; antimutagenity
Popis Cílem práce je optimalizace využití testovacího kmene Saccharomyces cerevisiae D7 pro testování genotoxických a antimutagenních účinků. Pro testování byl použit standardní mutagen 4-N-nitrochinolin-N-oxid (4-NQO) a rostlinné extrakty.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info