Informace o publikaci

Význam vlákniny v strave adolescentov

Název česky Význam vlákniny ve stravě dospívajících
Autoři

KIMÁKOVÁ Tatiana BERNASOVSKÁ Kamila KACHLÍK Petr HAVELKOVÁ Marie

Rok publikování 2009
Druh Konferenční abstrakty
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
Popis Cílem práce bylo zjištění množství zkonzumované vlákniny a frekvence stolice ve vybrané skupině adolescentů. Dotazníkovou metodou bylo sledováno množství zkonzumované vlákniny u studentů Lékařské fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košicích a četnost jejich vyprazdňování. Současný denní příjem vlákniny u studentů ve vybraném vzorku se pohybuje kolem 10-15 g. Situace je velmi podobná příjmu vlákniny u studentů Pedagogické fakulty MU Brno. Podle průzkumu jen jedna třetina košických mediků nemá problémy s každodenním vyprazdňováním. Z výsledků je patrné, že stravovací návyky osvojené v rodině silně ovlivňují každodenní stravování jednotlivců. Cílem práce bylo zjištění množství zkonzumované vlákniny a frekvence stolice ve vybrané skupině adolescentů. Dotazníkovou metodou bylo sledováno množství zkonzumované vlákniny u studentů Lékařské fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košicích a četnost jejich vyprazdňování. Současný denní příjem vlákniny u studentů ve vybraném vzorku se pohybuje kolem 10-15 g. Situace je velmi podobná příjmu vlákniny u studentů Pedagogické fakulty MU Brno. Podle průzkumu jen jedna třetina košických mediků nemá problémy s každodenním vyprazdňováním. Z výsledků je patrné, že stravovací návyky osvojené v rodině silně ovlivňují každodenní stravování jednotlivců.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info