You are here:
Publication details
Výživa 2.0
Title in English | Nutrition 2.0 |
---|---|
Authors | |
Year of publication | 2012 |
Type | Appeared in Conference without Proceedings |
MU Faculty or unit | |
Citation | |
Description | Rozšíření informačních technologií ve společnosti má dlouhodobě vzrůstající charakter a s jejich rozvojem se zvyšují i možnosti zdravotní péče. Mezi nové nástroje orientované na komunikaci s pacientem se řadí webové a mobilní aplikace, sociální média či infografiky, jejich využití ve zdravotnictví je však v České i Slovenské republice ve srovnání se zahraničím sporadické a neinteraktivní. Práce jednotlivé nástroje definuje v obecné rovině a identifikuje vhodné typy pro použití v oblasti výživy a vybrané příklady ilustrují dosavadní dobrou a špatnou praxi ve světě. Srovnání možností českých webových aplikací v oblasti výživy se zahraničními a srovnání přístupu vybraných institucí v oblasti výživy k sociálním médiím v prostoru České a Slovenské republiky s podobnými institucemi v zahraniční přináší nové výsledky. Případová studie z českého prostředí pak může detailněji odhalit problematiku této části komunikační strategie v regionálním pojetí. Výsledky práce mohou přispět v hledání nových možností komunikace v oblasti výživy v českém a slovenském prostředí. Pochopením požadavků kladených na podobu poskytované péče a na formu poskytovaných informací ze strany nejen zdravotníků, ale také pacientů bude možné v budoucnu docílit vyšší míry compliance pacientů a tak časových, personálních i finančních úspor ve zdravotnictví. |