Ruština pro učitele

Průběžné vzdělávání § 10 vyhlášky č. 317/2005 Sb., o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků, akreditační komisi a kariérním systému pedagogických pracovníků.

Jazykový metodický kurz Ruština pro učitele obsahově i metodicky navazuje na úspěšný cyklus kurzů Ruština v praxi, realizovaný v letech 2012-2024, přičemž reflektuje dlouholeté zkušenosti spolupráce se středními a základními školami a aktuální vzdělávací potřeby jejich pedagogických pracovníků.

Cílová skupina: Učitelé ruského jazyka na základních a středních školách

Termíny kurzu

Období výuky 18. 10. 2024 – 18. 4. 2025

4 půldenní setkání v termínech:

18. 10. 2024
6. 12.2024
21.2.2025
18.4.2025

Čas konání setkání bude upřesněn před zahájením kurzu.

Počet účastníků
nejméně 10

Při počtu účastníků nižším než 10 se kurz nebude konat

Cena

2 800 Kč

Platba nebude požadována současně s podáním přihlášky, ale až po uzavření příjmu přihlášek. Odkaz na obchodní balení pro úhradu kurzu bude zaslán na Váš e-mail uvedený v přihlášce.

Přihlásit se

Termín přihlášení
do 15. 9. 2024 (včetně)

Vše o studiu

Co se naučíte

Základní formou vzdělávání bude přímá praktická jazyková výuka, zaměřená na rozšíření jazykových znalostí a upevnění řečových dovedností a návyků s využitím jak frontálních, tak skupinových forem výuky, maximálním aktivním zapojováním frekventantů do dyadické i skupinové řečové komunikace na vybraná aktuální témata a využíváním moderní didaktické techniky. Průběžně budou poskytovány konzultace podle potřeb a požadavků frekventantů programu.
Rozšíření jazykových schopností a upevnění řečových dovedností a návyků frekventantů kurzu bude dosaženo volbou aktuálních témat z oblasti současné mezikulturní komunikace prostřednictvím aktivizujících metod výuky. Součástí kurzu bude také návaznost na metodickou podporu výuky ruštině na základních i středních školách.

Uplatnění znalostí

Cílem programu je zlepšení jazykových kompetencí a komunikačních dovedností učitelů ruského jazyka na základních a středních školách zvláště v Jihomoravském kraji.

Jak se přihlásit

Přijímací řízení

Kurz bude otevřen při minimálním počtu 10 uchazečů.

Uchazeči budou přijati na základě podané přihlášky.
Máte-li z minulých let přihlašovací údaje do Informačního systému MU (dále jen "IS MU"), doporučujeme podávat přihlášku po přihlášení do IS MU - systém automaticky předvyplní Vaše údaje. Ty pak stačí jen zkontrolovat, případně opravit.

Platba účastnického poplatku nebude požadována současně s podáním přihlášky, ale až po uzavření příjmu přihlášek. Odkaz na obchodní balení pro úhradu kurzu bude zaslán na Váš e-mail uvedený v přihlášce.

Účastnický poplatek zahrnuje:

  • 4 půldenní semináře
  • elektronické podklady k jednotlivým seminářům (s možností využití v další výuce)
  • průběžné konzultace s jednotlivými vyučujícími dle požadavků a potřeb účastníků kurzu
  • certifikovaný doklad o absolvování kurzu (nutno absolvovat minimálně 3 ze 4 seminářů)

V případě dotazů k podávání přihlášek nebo platbě kurzu se můžete obracet na studijní referentku Hanu Holmanovou (e-mail: holmanova@phil.muni.cz), tel.: 549 49 3237.

Podmínky pro přijetí

Průběh studia

Podmínky pro ukončení

Pro úspěšné absolvování kurzu je nutná účast minimálně na 3 ze 4 seminářích/setkáních a absolvování závěrečného pohovoru o probraných tématech.

Informace o kurzu

Zajišťuje Filozofická fakulta
Garant
Hodinová dotace 16
Délka vzdělávání v týdnech 4
Kredity 2

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info