Jídlo jako lék II.
V tomto bloku našeho kurzu zaměřeného na výživu, léky a zdraví vám během 4 přednášek představíme fascinující svět mikrobiomu, tedy komplexní ekosystém bakterií, který obývá náš trávicí systém. Prozkoumáme také, jak léky a potraviny vzájemně interagují a jak strava může ovlivnit účinnost léčiv.
Další témata zahrnují potravní intolerance a eliminační diety, kde se zaměříme na individuální reakce těla na určité potraviny, a také budeme prozkoumávat poruchy příjmu potravin, abychom lépe porozuměli psychickým a fyzickým aspektům stravovacích návyků.
Kurz je určen pro každého, kdo se zajímá o své zdraví a chce se dovědět (nebo si připomenout) důležité poznatky a doporučení z oblasti výživy a přístupu ke stravování.
Termíny kurzu
Nejbližší termín konání kurzu zatím není stanoven.
Vše o studiu
Co se naučíte
Obsah kurzu:
- Mikrobiom: "pomocníci" v našem střevě (14.05.2024, doc. Opatřilová)
- Poruchy příjmu potravin (21.05.2024, dr. Vranová)
- Interakce léky/potraviny (28.05.2024, doc. Opatřilová)
- Potravní intolerance: eliminační diety (04.06.2024, dr. Vranová
Průběh studia, lektoři
Lektoři
doc. PharmDr. Ing. Radka Opatřilová, Ph.D., MBA
Informace o kurzu
Zajišťuje | Farmaceutická fakulta |
Garant | |
Délka vzdělávání v týdnech | 4 |
Váháte?
Máte otázku?
Zajímá vás obsah a podmínky studia kurzu Jídlo jako lék II.? Zeptejte se nás:
PharmDr. Marie Valentová, Ph.D.
telefon: | 541 562 953 |
---|---|
e‑mail: |
Podobné kurzy
Podívejte se na další kurzy s podobným zaměřením: