Zde se nacházíte:
Informace o publikaci
Consumption Food Basket in School Meals as Part of Catering Management
Název česky | Spotřební potravinový koš školního stravování jako součást cateringového managemntu |
---|---|
Autoři | |
Rok publikování | 2015 |
Druh | Článek ve sborníku |
Konference | Innovation Vision 2020: from Regional Development Sustainability to Global Economic Growth |
Citace | |
Obor | Potravinářství |
Klíčová slova | School meals; consumption basket; food commodities; nutritional and energy values |
Popis | Článek je zaměřen na úlohu školního stravování v zajištění nutričních potřeb dětí a mládež. To ukazuje hlavní funkce školního stravování a popisuje význam spotřebního koše potravin a jeho vlastností ve vztahu k doporučením různých měsíčních dietních jídel. Analýza spotřebního koše byla provedena v souvislosti s různými dietami dospívajících ve vybraných gymnáziích na jižní Moravě. Vyhodnocené procenta porušení, dodržování pro jednotlivé komodity a realizace spotřebních koších ve vybraných školách jsou rozhodnutí a doporučení. |