Informace o publikaci

Nutrition Recommendation for Regional F&B Managers in High Schools Based on Case Study of the Czech Republic

Název česky Výživová doporučení pro regionální F & B manažery na případové studii České republiky na středních školách
Autoři

VELICHOVÁ Helena LUKÁŠKOVÁ Eva PITROVÁ Kateřina BUŇKA František TROJAN Jakub

Rok publikování 2015
Druh Článek ve sborníku
Konference Innovation Vision 2020: from Regional Development Sustainability to Global Economic Growth
Citace
Obor Potravinářství
Klíčová slova F&B manager; energy intake; BMI; weight excess
Popis Článek je zaměřen na příjem energie a výstupní nerovnováhy ve stravě mezi studenty středních škol. Zabývá se výskytem účinků obezity, hodnocení, zdravotními účinky, léčbou obezity a poruchami příjmu potravy. To se také zaměřuje na F & B manažery a povinnosti v systému řízení školy. Průzkum byl proveden ke stanovení výskytu nadměrné hmotnosti a podvýživy mezi studenty středních škol. Porovnali jsme stravovací návyky a fyzickou aktivitu mezi studenty rozdělených do skupin podle jejich indexu tělesné hmotnosti. Použitá metoda byla dotazníkové šetření. Údaje z průzkumu byly zpracovány pomocí statistického systému Unistat. Výsledky šetření provádí na vzorku 445 studentech střední školy z pěti škol v Přerově ve věku 16 až 18 roků (z toho 229 dívek a 216 chlapců), ukazují, že 79,8% studentů má normální váhu, 10.1% nadváhy, obezity a 3,1% 7% podváhou. Hmotnost přebytek byl tedy zjištěn v 14,2% studentů. Výskyt studentů s nadváhou a podváhou v této práci koreluje s informacemi uvedeném v literatuře.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info