Zde se nacházíte:
Informace o publikaci
Nutrition Recommendation for Regional F&B Managers in High Schools Based on Case Study of the Czech Republic
Název česky | Výživová doporučení pro regionální F & B manažery na případové studii České republiky na středních školách |
---|---|
Autoři | |
Rok publikování | 2015 |
Druh | Článek ve sborníku |
Konference | Innovation Vision 2020: from Regional Development Sustainability to Global Economic Growth |
Citace | |
Obor | Potravinářství |
Klíčová slova | F&B manager; energy intake; BMI; weight excess |
Popis | Článek je zaměřen na příjem energie a výstupní nerovnováhy ve stravě mezi studenty středních škol. Zabývá se výskytem účinků obezity, hodnocení, zdravotními účinky, léčbou obezity a poruchami příjmu potravy. To se také zaměřuje na F & B manažery a povinnosti v systému řízení školy. Průzkum byl proveden ke stanovení výskytu nadměrné hmotnosti a podvýživy mezi studenty středních škol. Porovnali jsme stravovací návyky a fyzickou aktivitu mezi studenty rozdělených do skupin podle jejich indexu tělesné hmotnosti. Použitá metoda byla dotazníkové šetření. Údaje z průzkumu byly zpracovány pomocí statistického systému Unistat. Výsledky šetření provádí na vzorku 445 studentech střední školy z pěti škol v Přerově ve věku 16 až 18 roků (z toho 229 dívek a 216 chlapců), ukazují, že 79,8% studentů má normální váhu, 10.1% nadváhy, obezity a 3,1% 7% podváhou. Hmotnost přebytek byl tedy zjištěn v 14,2% studentů. Výskyt studentů s nadváhou a podváhou v této práci koreluje s informacemi uvedeném v literatuře. |