Zde se nacházíte:
Informace o publikaci
Genetic characterisation and comparison of top and bottom fermenting brewing yeast strains used in the Czech Republic (poster)
Název česky | Genetická charakteristika a porovnání spodně a svrchně kvasících pivovarských kmenů používaných v České republice (poster) |
---|---|
Autoři | |
Rok publikování | 2015 |
Druh | Další prezentace na konferencích |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
Popis | Skupina kvasinek (3 typové a 37 pivovarských) byla charakterizována pomocí PCR-RFLP, RAPD genomové DNA, PCR-RFLP mitochondriální DNA a karyotypizace. Kmeny byly typovatelné všemi použitými metodami, ačkoli některé metody nedokázaly rozlišit mezi druhy S. pastorianus a S. bayanus. Dobré odlišení kvasinek na úroveň druhu bylo dosaženo metodou PCR-RFLP genu HIS4. Numerická analýza získaných RAPD-fingerprintů a karyotypů ukázalo druhově specifické rozřazení korespondující s technologickými vlastnostmi kmenů. Taxonomické zařazení a částený hybridní charakter kmenů byl ověřen multiplexní PCR. |