Zde se nacházíte:
Informace o publikaci
Výskyt, rizika a detekce nejvýznamnějších jednobuněčných parazitů v potravinách
Autoři | |
---|---|
Rok publikování | 2015 |
Druh | Článek v odborném periodiku |
Časopis / Zdroj | Veterinářství |
Citace | |
Obor | Zoologie |
Klíčová slova | food hygiene; toxoplasma gondii; giardia lamblia; cryptosporidium spp.; detection of parasites; protozoa |
Přiložené soubory | |
Popis | Rizika alimentárních infekcí z nedostatečně opracovaných potravin rostlinného a živočišného původu jsou v dnešní době stále aktuálním tématem. Pozornost široké odborné veřejnosti se v poslední době zaměřuje na původce parazitárních onemocnění přítomných v potravinách. Cílem tohoto přehledového článku je přiblížit čtenáři problematiku parazitických prvoků (Toxoplasma gondii, Giardia lamblia a Cryptosporidium spp.), kteří jsou z pohledu bezpečnosti potravin významní. |
Související projekty: |