Zde se nacházíte:
Informace o publikaci
Listeria monocytogenes a doplňkový prodej potravin ve zdravotnických zařízeních
Autoři | |
---|---|
Rok publikování | 2016 |
Druh | Článek v odborném periodiku |
Časopis / Zdroj | Potravinářská revue |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
www | http://www.agral.cz/agral-en/Ourperiodicals/FoodRevue/Informationaboutperiodical/tabid/693/language/cs-CZ/Default.aspx |
Obor | Hygiena |
Klíčová slova | food safety; retail center; listeriosis; immune status |
Popis | Doplňkový prodej potravin ve zdravotnických zařízeních zcela běžně obsahuje nabídku produktů, které jsou vysoce rizikové pro osoby se změněným stavem imunity. Rešerše vědecké literatury uvádí evidované případy rozšíření listeriózy právě touto cestou. Také mínění veřejnosti o bezpečnosti těchto výrobků je nízká. Otázka bezpečnosti výrobků v nabídce doplňkového prodeje by měla být zvažována jako zájem v ochraně veřejného zdraví. |