Zde se nacházíte:
Informace o publikaci
Manuál pro školní jídelny. Metodická pomůcka pro realizaci projektu "Zdravá školní jídelna"
Autoři | |
---|---|
Rok publikování | 2017 |
Druh | Učební texty, pomůcky |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
Popis | Publikace je ucelenou metodickou pomůckou pro realizaci projektu "Zdravá školní jídelna". Cílem projektu je zvýšení pestrosti a nutriční hodnoty pokrmů podávaných v rámci školního stravování. Současně se snaží edukovat a metodický vést personál školních jídelen v zavádění cílených změn. Projekt staví na třech pilířích: 1. vzdělaný personál školní jídelny, 2. informovaný (edukovaný) strávník, 3. motivující pedagog a vedení školy. Snaží se o propojení činnosti školní jídelny a školy při zvyšování nutriční gramotnosti dětí a formování správných stravovacích návyků, které mají vliv na zdraví a potenciál přetrvat po celý život. |