Informace o publikaci

Podávání sippingu v lůžkovém zdravotnickém zařízení

Autoři

SAIBERTOVÁ Simona KAPOUNOVÁ Zlata

Rok publikování 2019
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Výživa a potraviny
Fakulta / Pracoviště MU

Lékařská fakulta

Citace
www https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-4-2019/
Klíčová slova enteral nutrition; malnutrition; clinical practice
Popis Cílem předložené studie bylo zjistit zvyklosti na pracovištích lůžkových zdravotnických zařízení při zajišťování nutrice pacientů formou sippingu. Byla použita kvantitativní metoda prostřednictvím anonymního originálního dotazníku. Soubor respondentů tvořilo 112 všeobecných sester z 23 nemocnic v České republice. Z výsledků vyplynulo, že nejsou stanovena základní kritéria v indikaci a podávání sippingu v lůžkových zdravotnických zařízení, přesto že je u rizikových pacientů nutná kontrola jejich výživového stavu.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info