Zde se nacházíte:
Informace o publikaci
Podávání sippingu v lůžkovém zdravotnickém zařízení
Autoři | |
---|---|
Rok publikování | 2019 |
Druh | Článek v odborném periodiku |
Časopis / Zdroj | Výživa a potraviny |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
www | https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-4-2019/ |
Klíčová slova | enteral nutrition; malnutrition; clinical practice |
Popis | Cílem předložené studie bylo zjistit zvyklosti na pracovištích lůžkových zdravotnických zařízení při zajišťování nutrice pacientů formou sippingu. Byla použita kvantitativní metoda prostřednictvím anonymního originálního dotazníku. Soubor respondentů tvořilo 112 všeobecných sester z 23 nemocnic v České republice. Z výsledků vyplynulo, že nejsou stanovena základní kritéria v indikaci a podávání sippingu v lůžkových zdravotnických zařízení, přesto že je u rizikových pacientů nutná kontrola jejich výživového stavu. |