![Důležité termíny](https://cdn.muni.cz/media/3633704/image_2.jpg?mode=crop¢er=0.5,0.5&rnd=133572412150000000&heightratio=0.5&width=278)
Informace o publikaci
Z fastfoodu na zahrádku: kultivace chuti v prostorech jídla
Autoři | |
---|---|
Rok publikování | 2022 |
Druh | Konferenční abstrakty |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
Popis | Cílem příspěvku je ukázat význam potravinových alternativ při hledání udržitelného, spravedlivějšího a zdravějšího potravinového systému. Použitou metodou je Lefebvrův koncept produkce prostoru a Foucaultova analýza panoptismu, governmentality a jeho koncept heterotopie. Výsledky ukazují na podstatné rozdíly v roli jídla při vytváření různých typů prostoru, a hodnotách, které tyto prostory generují. |
Související projekty: |