Zde se nacházíte:
Informace o publikaci
Ocena badań flory mikrobiologicznej w odebranym pokarmie z wojskowej stołówki VZK 229
Název česky | Mikrobiologické hodnocení vzorků jídel z vojenské jídelny VZK 229 |
---|---|
Autoři | |
Rok publikování | 2001 |
Druh | Článek v odborném periodiku |
Časopis / Zdroj | Źywienie człowieka i metabolizm. Polish Journal of Human Nutrition and Metabolism |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
Klíčová slova | microorganisms; foodstuffs; microbiological assessment; microbiological standards; number of microorganisms; cutoff value; bacteria; yeast; molds; food businesses |
Popis | Cílem studie bylo získat přibližnou představu o kontaminaci potravinářských výrobků mikroorganismy v každodenním provozu velkokapacitního stravovacího zařízení. Hodnocení mikrobiálního profilu bylo provedeno pomocí vybraných mikrobiálních parametrů, které byly použity jako indikátor pro hodnocení potravinářských výrobků z mikrobiologického hlediska. Většina vzorků nesplňovala předepsaná kritéria a jídlo jako celek bylo hodnoceno jako nevhodné nebo zdravotně závadné. Metodika mikrobiálního výzkumu je velmi obtížná a časově náročná a v praxi problematická. |