Informace o publikaci

Adaptační stravovací strategie a mechanismy seniorů a seniorek v domácím prostředí

Logo poskytovatele
Autoři

FERRAROVÁ Eva PETROVÁ KAFKOVÁ Marcela

Rok publikování 2024
Druh Článek v odborném periodiku (nerecenzovaný)
Fakulta / Pracoviště MU

Fakulta sociálních studií

Citace
Popis Jídlo je zásadní součásti „dobrého života“ nejen ve vyšším věku. Kromě naplňování našich fyziologických potřeb má mnoho dalších funkcí týkajících se jak přímo jedince, tak jeho začlenění do společnosti. Podoba našeho stravování je také součástí naší identity. V následujícím článku se zaměříme na to, jak se stravují senioři a seniorky žijící v domácím prostředí. Díky tomu lze lépe pochopit, jakým změnám musí starší lidé čelit při přechodu do institucionální péče.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info