Informace o publikaci

The limitation of PCR in identification of Salmonella cells in foods

Logo poskytovatele
Autoři

ŠPANOVÁ Alena RITTICH Bohuslav PRODĚLALOVÁ Jana HORÁK Daniel LENDFELD Jiří BENEŠ Milan J.

Rok publikování 2001
Druh Článek ve sborníku
Konference Life Sciences 2001
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Mikrobiologie, virologie
Klíčová slova Immunomagnetic separation; PCR; Salmonella cells; foods
Popis The aim of the work was to test the utilisation of immunomagnetic separation followed by PCR for the identification of Salmonella cells present in some processed foods containing PCR inhibitors, and of atypically growing Salmonella cells. However, Salmonella cells alone can contain intracellular termostabile inhibitors which must be considered when performing PCR. These inhibitors can be eliminated with free and immobilized proteinase K.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info