Informace o publikaci

Identifikace patogenů potravinového řetězce v přítomnosti inhibitorů PCR

Logo poskytovatele
Autoři

ŠPANOVÁ Alena RITTICH Bohuslav

Rok publikování 2001
Druh Článek ve sborníku
Konference V. Pracovní setkání biochemiků a molekulárních biologů
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Mikrobiologie, virologie
Klíčová slova food chain; pathogens; PCR; inhibitors
Popis Byly testovány různé způsoby přípravy DNA matrice z infikovaných potravin pro PCR.Bylo prokázáno, že v mléce při identifikaci bakterií způsobují inhibici PCR ionty Ca2+. V sušených vejcích byly prokázány inhibitory PCR proteinové povahy. Lze je eliminovat působením proteinasy K a povařením. Inhibitory PCR obsahují baktérie rodu Salmonella a Campylobacter.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info