![Jak na přijímačky](https://cdn.muni.cz/media/3633702/image_1.jpg?mode=crop¢er=0.5,0.5&rnd=133572412150000000&heightratio=0.5&width=278)
Informace o publikaci
Determination of iodine in biological and food samples by ICP-OES in VUV
Název česky | Stanovení jódu v biologických materiálech apotravinách pomocí ICP-OES ve VUV oblasti spektra |
---|---|
Autoři | |
Rok publikování | 2004 |
Druh | Článek ve sborníku |
Konference | 2004 Winter Conference on Plasma Spectrochemistry |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
Obor | Analytická chemie, separace |
Klíčová slova | iodine; Chlorella; mineral waters; porcine milk; table salts; ICP-OES; VUV |
Popis | byly studovány možnosti stanovení jódu v biologických materiálech a potravinách ICP-OES. Analyzované materiály zahrnovaly jódem obohacenou řasu Chlorella, minerální vody, kuchyňskou sůl a další. Byly studovány interference na čarách jódu ve vakouvé ultrafialové oblasti spektra. |
Související projekty: |