Zde se nacházíte:
Informace o publikaci
Use of an aqueous two-phase system and solid magnetic hydrophilic particles for isolationof PCR-ready DNA from dairy products
Název česky | Využití dvoufázového vodného systému a pevných magnetických hydrofilních částic k izolaci DNA v kvalitě pro PCR z mléčných výrobků |
---|---|
Autoři | |
Rok publikování | 2006 |
Druh | Článek ve sborníku |
Konference | 26th International symposium on Separation of Proteins, Peptides and Polynucleotides |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
Obor | Mikrobiologie, virologie |
Klíčová slova | Bifidobacterium; Dairy products; Identification; PCR; P(HEMA-co-EDMA) magnetic particles; Two-phase system |
Popis | Identifikace bakterií v reálných vzorcích zahrnuje několik kroků: přípravu DNA v kvalitě pro PCR a identifikaci bakteriálních kmenů pomocí PCR. V některých vzorcích mléčných výrobků citlivost PCR byla snížena přítomností PCR inhibitorů. V techto případech byla DNA v čistotě vhodné pro PCR izolována pomocí dvoufázového vodného systému, který se skládal z 16 % PEG 6000, NaCl a magnetických hydrofilních mikročástic (P(HEMA-co-EDMA)obsahujících karboxylové skupiny. Vyvinutý postup byl použit pro izolaci DNA z buněk bifidobakterií v některých mléčných výrobcích (rozdílné druhy jogurtů). PCR byla provedena s použitím PbiF1 a PbiR2 primerů, které při amplifikaci poskytují914 bp dlouhý fragment specifický pro bifidobakterie (Roy and Sirois, 2000). PCR produkty byly detekovány elektroforézou na 1,5 % garózovém gelu v TBE pufru. |
Související projekty: |
|