Informace o publikaci

Hodnocení stravování žáků 4. tříd

Autoři

VAŠÍČKOVÁ Zdeňka MATĚJOVÁ Halina BŘEZKOVÁ Veronika POKORNÁ Jitka

Rok publikování 2006
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Česká a Slovenská Hygiena
Fakulta / Pracoviště MU

Lékařská fakulta

Citace
Obor Hygiena
Klíčová slova children nutrition
Popis Cílem práce bylo zhodnotit současné stravování 9-10letých dětí po kvantitativní a kvalitativní stránce ve vztahu k obecně propagovaným výživovým doporučením. zpracována byla data 374 dětí ze 4 krajů České republiky. Nutriční analýza ukázala, že stále přetrvává často zmiňovaný nadbytek tuků, nasycených mastných kyselin a jednoduchých sacharidů a na druhé straně je nízký příjem vlíkniny, vtaminu C a vápníku. Potvrdilo se, že hlavní příčinou je především hojné zastoupení uzenin, slazených nápojů a bílého pečiva a nedostatečná konzumace zeleniny, ovoce a celozrnných výrobků.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info