Zde se nacházíte:
Informace o publikaci
Hodnocení stravování žáků 4. tříd
Autoři | |
---|---|
Rok publikování | 2006 |
Druh | Článek v odborném periodiku |
Časopis / Zdroj | Česká a Slovenská Hygiena |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
Obor | Hygiena |
Klíčová slova | children nutrition |
Popis | Cílem práce bylo zhodnotit současné stravování 9-10letých dětí po kvantitativní a kvalitativní stránce ve vztahu k obecně propagovaným výživovým doporučením. zpracována byla data 374 dětí ze 4 krajů České republiky. Nutriční analýza ukázala, že stále přetrvává často zmiňovaný nadbytek tuků, nasycených mastných kyselin a jednoduchých sacharidů a na druhé straně je nízký příjem vlíkniny, vtaminu C a vápníku. Potvrdilo se, že hlavní příčinou je především hojné zastoupení uzenin, slazených nápojů a bílého pečiva a nedostatečná konzumace zeleniny, ovoce a celozrnných výrobků. |