Zde se nacházíte:
Informace o publikaci
Study of atimutagenic properties of some sorts of tea using Saccharomyces cerevisiae D7 test strain
Název česky | Studium antimutagenních vlastností vybranýh druhů čaje za použití testu na kvasinkovém kmenu Saccharomyces cerevisiae D7 |
---|---|
Autoři | |
Rok publikování | 2004 |
Druh | Článek ve sborníku |
Konference | Bulletin Československé společnosti mikrobiologické |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
Obor | Biochemie |
Klíčová slova | Antimutagenic effects; Yeasts testing Saccharomyces cerevisiae D7 strain; Green tea |
Popis | Názvem antimutagen je označována látka, která snižuje incidenci vzniku spontánních nebo indukovaných mutací. Důležitým faktorem pro mutagenezi a následně karcinogenezi jsou tzv. volné kyslíkové radikály, které jsou považovány za hlavní původce poškození DNA. Strava obsahuje širokou škálu složek, které působí jako antioxidanty a antimutageny. Extrakty zeleného čeje vykazovaly při testu na Saccharomyces cerevisiae D7 výraznou antimutagenní aktivitu. |