Informace o publikaci

Use of Saccharomyces cerevisiae D7 strain for study of antimutagenity/genotoxicity of plant foods

Název česky Využití kvasinkového kmene Saccharomyces cerevisiae D7 pro studium genotoxicity a antimutagenních účinků rostlinných potravin
Autoři

KUBEŠOVÁ Jitka MIKULCOVÁ Andrea PTÁČEK Petr MÁROVÁ Ivana

Rok publikování 2005
Druh Konferenční abstrakty
Fakulta / Pracoviště MU

Lékařská fakulta

Citace
Popis Cílem práce byl výzkum antimutagenních účinků vybraných typů rostlinných potravin na mikrobiálním testovacím kmeni Saccharomyces cerevisiae D7. Vysokou antimutagenní aktivitu ve všech provedených testech vykazovaly extrakty špenátu, brokolice a zeleného čaje.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info