Zde se nacházíte:
Informace o publikaci
The antimutagenic and antioxidative properties of fruit/vegetable juices usány S.cerevisiae D7 and E.gracilis tests
Název česky | Stanovení antimutagenních a antioxidačních vlastností ovocných/zeleninových šťáv s využitím testu na S. cerevisiae D7 |
---|---|
Autoři | |
Rok publikování | 2005 |
Druh | Článek ve sborníku |
Konference | Book of Abstract |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
Obor | Potravinářství |
Klíčová slova | Antimutagenic effects; Antioxidant activity; Testing mikroorganism; Saccharomyces cerevisiae D7 strain; Euglena gracilis; Amesův test; Fruit and vegetables juices extrakts; Utility foodstuffs |
Popis | Cílem práce je výzkum antioxidačních a antimutagenních účinků vybraných rostlinných potravin. Obsah látek s antioxidační aktivitou (karotenoidy, flavonoidy) byl stanoven metodou HPLC. Biologické účinky byly analyzovány za použití testů na genotoxicitu s využitím kmene kvasinek Saccharomyces cerevisiae D7, dále testu na Euglena gracilis a Amesova testu jako srovnávacího testu. |