Informace o publikaci

Study of antimutagenic activity of some sorts of tea

Název česky Studium antimutagenní aktivity vybraných druhů čaje
Autoři

PTÁČEK Petr MIKULCOVÁ Andrea MÁROVÁ Ivana KUBEŠOVÁ Jitka PEKAŘ Miloslav

Rok publikování 2004
Druh Článek ve sborníku
Konference European Journal of Biochemistry (The FEBS Journal)
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Biochemie
Klíčová slova Antimutagenic activity; Antioxidant capacity; Green tea
Popis Čajové extrakty (extrahováno 10 až 30 g čaje ve 100 ml horké vody) působily jako pozitivní antimutageny, což se projevilo schopností inhibovat mutagenní účinek standardního mutagenu 4chinolin1oxidu. Všechny testované extrakty vykazovalyzároveň vysoké hodnoty antioxidační kapacity. Antimutagenní účinek testovaný na Saccharomyces cerevisiae D7 vykazoval 40 až 60% inhibici tryptofanových convertantů a 40 až 50% inhibici isoleucinových revertantů.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info