Informace o publikaci

The role of the biomedical physicist in the education of the healthcare professions: An EFOMP project

Název česky Úloha biomedicínského fyzika ve výchově zdravotníků: projekt EFOMP
Autoři

CARUANA Carmel J. WASILEVSKA-RADWANSKA M. AURENGO A. DENDY P.P. KARENAUSKAITE V. MALISAN M.R. MEIJER J.H. MORNSTEIN Vojtěch ROKITA E. VANO E. WUCHERER M.

Rok publikování 2009
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Physica Medica
Fakulta / Pracoviště MU

Lékařská fakulta

Citace
www http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B8G3S-4VC1513-1&_user=835458&_rdoc=1&_fmt=&_orig=search&_sort=d&_docanchor=&view=c&_acct=C000045159&_version=1&_urlVersion=0&_userid=835458&md5=ccf035838e9478bdd8b9dcf549478449
Obor Ostatní lékařské obory
Klíčová slova Biomedical physics education; Medical education; Academic role development; Curriculum development
Popis Úloha biomedicínského fyzika při vzdělávání zdravotníků dosud nebyla systematicky studována. Tento článek představuje první výsledky projektu EFOMP orientovaného na výzkum a rozvoj této důležité složky úlohy biomedicínského fyzika. Pozadí tohoto projektu zdůvodňuje jeho potřebu. Následuje rozsáhlý přehled publikované literatury k tématu. Zaměřuje se zejména na příspěvky k výuce v rámci studijních programů pro lékaře, radiologické asistenty, radioterapeuty a postgraduální lékařské specializace v radiologii, radioterapii, intervenční radiologii a kardiologii. Konečně je uveden seznam oblastí výzkumu, na které je nutno se okamžitě zaměřit. Timto se realizuje celoevropský poziční audit této úlohy, konstrukce strategického rozvojového modelu vhodného pro moderní výchovu zdravotníků.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info