Zde se nacházíte:
Informace o publikaci
Selective isolation of DNA from food matrices
Název česky | Selektivní izolace DNA z potravin |
---|---|
Autoři | |
Rok publikování | 2010 |
Druh | Článek ve sborníku |
Konference | 30th International Symposium on the Separation of Proteins, Peptides and Polynucleotides |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
Obor | Genetika a molekulární biologie |
Klíčová slova | magnetic particles; streptavidin; Lactobacillus DNA separation; PCR |
Popis | Výzkum byl zaměřen na vývoj inovativních magnetických mikročástic pro specifickou izolaci DNA ze vzorků potravin a dalších reálných vzorků. Selektivní izolace DNA o vysoké kvalitě lze docílit pomocí vhodně funkcionalizovaných magnetických mikročástic. Magnetické P(HEMA-co-GMA) mikročástice funkcionalizované streptavidinem byly použity pro imobilizaci biotinylovaných sond DNA (primery, produkty PCR) a poté pro selektivní izolaci DNA z buněk Lactobacillus paracasei pomocí DNA/DNA hybridizace. Vyvinutý postup byl použit k izolaci cílové DNA probiotických bakterií z komplexních vzorků (probiotické potravinové doplňky). Izolovaná DNA byla použita v rodově a druhově specifické PCR. |
Související projekty: |