Zde se nacházíte:
Informace o publikaci
Solid-phase extraction of berries’ anthocyanins and evaluation of their antioxidative properties
Název česky | Extrakce antocyaninů z plodů na pevné fázi a hodnocení jejich antioxidačních vlastností |
---|---|
Autoři | |
Rok publikování | 2010 |
Druh | Článek v odborném periodiku |
Časopis / Zdroj | Food Chemistry |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
www | http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6T6R-503GHDY-2&_user=1409883&_coverDate=12%2F15%2F2010&_rdoc=1&_fmt=high&_orig=gateway&_origin=gateway&_sort=d&_docanchor=&view=c&_acct=C000052629&_version=1&_urlVersion=0&_userid=1409883&md5=ac26 |
Obor | Endokrinologie, diabetologie, metabolismus, výživa |
Klíčová slova | anthocyanins; solid-phase extraction; berry extracts |
Popis | K přípravě extraktů z pěti druhů plodů (černých jeřabin, bezinek, černého rybízu, ostružin, borůvek), bohatých na antocyaniny, byla použita extrakce na pevné fázi. Antioxidační vlastnosti extraktů bohatých na antocyaniny byly testovány pomocí metod ORAC (oxygen radical absorption capacity, HORAC (hydroxyl radical averting capacity), TRAP (total peroxyl radical trapping antioxidant parameter), vychytávání oxidu dusnatého a inhibicí lipidové peroxidace. |