Informace o publikaci

Solid-phase extraction of berries’ anthocyanins and evaluation of their antioxidative properties

Název česky Extrakce antocyaninů z plodů na pevné fázi a hodnocení jejich antioxidačních vlastností
Autoři

DENEV Petko ČÍŽ Milan AMBROŽOVÁ Gabriela LOJEK Antonín YANAKIEVA Irina KRATCHANOVA Maria

Rok publikování 2010
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Food Chemistry
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
www http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6T6R-503GHDY-2&_user=1409883&_coverDate=12%2F15%2F2010&_rdoc=1&_fmt=high&_orig=gateway&_origin=gateway&_sort=d&_docanchor=&view=c&_acct=C000052629&_version=1&_urlVersion=0&_userid=1409883&md5=ac26
Obor Endokrinologie, diabetologie, metabolismus, výživa
Klíčová slova anthocyanins; solid-phase extraction; berry extracts
Popis K přípravě extraktů z pěti druhů plodů (černých jeřabin, bezinek, černého rybízu, ostružin, borůvek), bohatých na antocyaniny, byla použita extrakce na pevné fázi. Antioxidační vlastnosti extraktů bohatých na antocyaniny byly testovány pomocí metod ORAC (oxygen radical absorption capacity, HORAC (hydroxyl radical averting capacity), TRAP (total peroxyl radical trapping antioxidant parameter), vychytávání oxidu dusnatého a inhibicí lipidové peroxidace.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info