Zde se nacházíte:
Informace o publikaci
Optimization of mass spectral features in MALDI-TOF MS profiling of Acinetobacter species
Název česky | Optimalizace parametrů MALDI-TOF hmotnostních spekter Acinetobacter sp. |
---|---|
Autoři | |
Rok publikování | 2011 |
Druh | Článek v odborném periodiku |
Časopis / Zdroj | Systematic and Applied Microbiology |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
Doi | http://dx.doi.org/10.1016/j.syapm.2010.11.008 |
Obor | Analytická chemie, separace |
Klíčová slova | Acinetobacter sp.; bacteria identification; MALDI-TOF MS |
Popis | Vliv složení roztoku matrice, formy vzorku a metody nanášení vzorku na kvalitu MALDI-TOF hmotnostních spekter byl zkoumán s ohledem na zlepšení a automatizovatelnost metody. Bylo zjištěno, že použití kyselin ferulové nebo sinapové jako matricí může zlepšit rozlišení a poměr signál/šum, kyselina alfa-kyano-4-hydroxyskořicová oproti tomu byla jedinou matricí, která poskytla hmotnostní spektra automatickým sběrem dat. Robustnost celého postupu byla testována na 25 kmenech Acinetobacter sp. Pozorována byla možnost reprodukovatelně detekovat jemné rozdíly mezi spektry, nicméně nebyla potvrzena možnost spolehlivé klasifikace na kmenové úrovni. |
Související projekty: |