Project information
Determination of pure muscle proteins by direct method
- Project Identification
- QK21020199
- Project Period
- 1/2021 - 12/2023
- Investor / Pogramme / Project type
-
Ministry of Agriculture of the CR
- ZEMĚ
- MU Faculty or unit
- Central European Institute of Technology
- Cooperating Organization
-
University of Veterinary Sciences Brno
- Responsible person Ing. František Ježek, Ph.D.
Cílem projektu je výběr přímé laboratorní metody pro stanovení obsahu čistých svalových bílkovin (ČSB) v masných výrobcích. Ve vybraných masných výrobcích bude provedena analýza ČSB přímou metodou stanovení obsahu kreatininu. Výsledky analýz budou ověřeny nepřímou metodou na základě stanovení obsahu hrubých i čistých bílkovin, dále přímou metodou stanovení 3-methylhistidinu a metodou NIR. Změny obsahu bílkovin (proteomu) během výroby fermentovaných trvanlivých masných výrobků budou hodnocené pokročilými proteomickými technologiemi na bázi hmotnostní spektrometrie s cílem odhalit dopady proteolýzy během fermentace a zrání na obsah ČSB.
Sustainable Development Goals
Masaryk University is committed to the UN Sustainable Development Goals, which aim to improve the conditions and quality of life on our planet by 2030.
Publications
Total number of publications: 1
2024
-
Discriminatory power of MALDI-TOF MS protein profiling analysis of pork meat and meat products
FOOD CHEMISTRY, year: 2024, volume: 449, edition: AUG, DOI