Kyberpříběhy: digitální dovednosti a vize

Fascinuje vás pestrost toho, co se učí na KISKu? A chtěli byste si to zažít na vlastní kůži? Díky tomuto kurzu máte jedinečnou příležitost učit se od KISKařů a KISKařek, kteří jsou našimi studenty i absolventy. 

Během 11 týdnů budete mít možnost poslechnout si 11 příběhů, témat a řečníků. Od každého z nich se navíc naučíte jednu praktickou dovednost, kterou může využít v praxi. Pojďte s námi společně zkoumat digitální dovednosti a vize!

Pro koho jsme kurz připravili?

Když jsme kurz navrhovali, mysleli jsme hlavně na širokou veřejnost - ať už jste z řad knihovníků, pracovníků státní správy a samosprávyfiremnezisku nebo vzdělávání.

Možná se ale nedokážete do žádné z těchto několika málo škatulek zařadit - nevadí, i tak vás v kurzu moc rádi uvidíme a věříme, že si v něm najdete to své. 

Termíny kurzu

Období výuky 8. 10. – 17. 12. 2024

každé úterý 12-14 hod.

Počet účastníků
nejméně 20

Při počtu účastníků nižším než 20 se kurz nebude konat

Cena

Zdarma

Místo konání

online

Přihlásit se

Termín přihlášení
do 6. 9. 2024 (včetně)

Vše o studiu

Co se naučíte

Kurz vám zabere zhruba 2 hodiny týdně. Záleží na tom, kam až se pustíte, jestli rádi čtete doporučenou literaturu a kolik času budete chtít kurzu sami věnovat.

Ambicí tohoto kurzu je skrze distanční vzdělávací moduly poskytnout oborové praxi přínosná témata, která jsou spojena s rozvojem digitálních kompetencích v širokých souvislostech, které propojují praktickou dovednost, společenskou potřebnost a teoretické ukotvení.

Uplatnění znalostí

Absolvent se naučí orientovat v současných trendech digitálních technologií, designu, edtechu, knihovnictví a dat. Bude schopen aplikovat znalosti z kurzu ve své praxi - například v neziskovém sektoru, státní správě a samosprávě i soukromých firmách. 

Jak se přihlásit

Podmínky pro přijetí

Abyste se kurzu mohli zúčastnit, je potřeba podat e-přihlášku a následně splnit několik jednoduchých náležitostí: zápis do kurzu a ztotožnění.

Průběh studia, lektoři

Podmínky pro ukončení

Kurz je ukončen na základě účasti na setkáních.

Po úspěšném absolvování kurzu získáte také nárok na univerzitní osvědčení. Osvědčení si mohou absolventi kurzu po vyzvání vyzvednout osobně na studijním oddělení FF MU.

Lektoři

PhDr. Petr Škyřík, Ph.D.

 

Petra zajímá a fascinuje třaskavá směs informační vědy, systémové dynamiky, trendspottingu, (sociálních) inovací, technologií, informačních služeb, kreativity, behaviorální ekonomie a designového myšlení.

Kontaktní údaje

pskyrik@phil.muni.cz

Informace o kurzu

Zajišťuje Filozofická fakulta
Garant
Hodinová dotace 22
Délka vzdělávání v týdnech 11
Kredity 3

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info