Informace o projektu
Polymerní enterální výživa (sipping) a její inovativní využití v prevenci a léčbě malnutrice.
- Kód projektu
- MUNI/FR/0977/2018
- Období řešení
- 1/2019 - 12/2019
- Investor / Programový rámec / typ projektu
-
Masarykova univerzita
- Fond rozvoje MU
- Fakulta / Pracoviště MU
-
Lékařská fakulta
- PhDr. Simona Saibertová, Ph.D.
- Mgr. Petra Juřeníková, Ph.D.
- Mgr. Zlata Kapounová, Ph.D.
Výskyt malnutrice ve zdravotnictví představuje celosvětový problém. Až 30 % pacientů je malnutričních již při přijetí do nemocnice a až u 30 % pacientů se malnutrice vyvine v průběhu hospitalizace. Polymerní enterální výživa ve formě sippingu jednoznačně zlepšuje nutriční stav. Cílem projektových aktivit je vytvoření online studijní opory zaměřené na praktické možnosti využití nových přístupů ve využití polymerní enterální výživy v prevenci a léčbě malnutrice.
Publikace
Počet publikací: 2
2019
-
SIPPING – Inovativní využití v prevenci a léčbě malnutrice
Rok: 2019, druh: Učební texty, pomůcky
-
Sipping v kuchyni aneb využití sippingu při přípravě pokrmů
Výživa a potraviny, rok: 2019, ročník: 74, vydání: 6