Informace o publikaci

Charakterizace technologicky využívaných kvasinek rodu Saccharomyces (poster)

Autoři

KRESCANKOVÁ Katarína KOPECKÁ Jana NĚMEC Miroslav MATOULKOVÁ Dagmar

Rok publikování 2015
Druh Další prezentace na konferencích
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Popis Kvasinky se využívají v procesech výroby různých kvašených nápojů a jídel po několik tisíc let. V současnosti tyto průmyslově využívané kvasinky taxonomicky řadíme do rodu Saccharomyces. Mnohé z těchto kvasinek mají hybridní původ a jejich vlastnosti se vzájemně mírně liší. Práce byla zaměřena na charakterizaci technologických (pivovarských, vinařských, pekařských, lihovarských) a typových kmenů kvasinek pomocí molekulárně-biologických a biochemických metod a jejich následným porovnáním.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info