Zde se nacházíte:
Informace o publikaci
Susceptibility of Secondary Grade of Elementary School Pupils to Food and The Psychosocial Influences of Diet Food on Healthy Development
Název česky | Potravinové senzibilizace a psychosociální vliv dietního stravování na zdravý rozvoj žáků 2. st. ZŠ |
---|---|
Autoři | |
Rok publikování | 2016 |
Druh | Konferenční abstrakty |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
Popis | Bakalářská práce je zaměřena na problematiku potravinových senzibilizací a jejich vliv na psychosociální vývoj žáků 2. stupně ZŠ. Bakalářská práce zkoumá, zda dietní omezení nějakým způsobem narušuje integritu tohoto vývoje, popř. jakým. Cílem bakalářské práce je na základě dotazníkového šetření vyhodnotit, jak významným determinačním prvkem jsou potravinové senzibilizace ve smyslu narušení či nenarušení psychosociálního vývoje žáků 2. stupně základní školy a popř. nalézt kompenzační východiska. Práce je rozdělena na dvě hlavní části - teoretickou, která tvoří přibližně třetinu a vychází ze studia tematicky zaměřené odborné literatury a praktickou, jejíž hlavní výzkumnou metodou je dotazníkové šetření. Praktická část obsahuje dva dotazníky a dále jejich vyhodnocení. Součástí praktické části je také návrh metodických postupů a aktivit ve vybraných předmětech na 2. stupni ZŠ, které by mohly vést k lepší adaptaci dětí s potravinovými alergiemi na běžné školní prostředí. |