Zde se nacházíte:
Informace o publikaci
Raw food versus cooked food aneb syrová versus vařená strava
Autoři | |
---|---|
Rok publikování | 2017 |
Druh | Článek v odborném periodiku |
Časopis / Zdroj | Výživa a potraviny |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
Obor | Ostatní lékařské obory |
Klíčová slova | Raw food; cooked food |
Popis | Raw food (syrova strava) je v soucasnosti popularni alter-nativnf zpusob stravovani, ktery ve sve podstate kopiruje principy veganstvf, ale omezeni vyberu potravin vhodnych ke konzumaci je zde rozsireno o vylouceni jejich tepelneho zpracovanf. Clanek je souhrnem dosavadnich poznat-ku o tomto zpiisobu stravovani zejmena se zamefenim na pfednosti i nedostatky s ohledem na skupiny konzumo-vanych potravin a vyvozeni moznych dopadu pro zdravi cloveka vcetne hodnoceni souvisejicich nutricnich rizik. |