Informace o publikaci

Mýty o mléce a mléčných výrobcích

Autoři

MATĚJOVÁ Halina PONIŠTOVÁ Denisa KAPOUNOVÁ Zlata

Rok publikování 2023
Druh Článek ve sborníku
Konference SBORNÍK XLIX. KONFERENCE O JAKOSTI POTRAVIN A POTRAVINOVÝCH SUROVIN 28. 2. - 2. 3. 2023, MENDELOVA UNIVERZITA V BRNĚ
Fakulta / Pracoviště MU

Lékařská fakulta

Citace
www Ingrovy Dny 2023 - SBORNÍK XLIX. KONFERENCE O JAKOSTI POTRAVIN A POTRAVINOVÝCH SUROVIN
Klíčová slova myths; milk; dairy products; students; knowledge
Popis Mléko a mléčné výrobky tvoří podstatnou část výživy, a proto není výjimkou, že jsou předmětem mnoha zkoumání. U žádné jiné skupiny potravin se nesetkáváme s tolika protichůdnými názory, zastánci, ale také odpůrci. Snad i právě proto jsou mléko a mléčné výrobky opředeny největším počtem těchto mýtů. Ty mohou přispět ke snížení důvěry v tyto potraviny jako důležité nosiče prospěšných živit, především vápníku, a v konečném důsledku snížit i jejich příjem. Dotazníkovým šetřením byl proveden průzkum mezi studenty (n=352) Lékařské fakulty Masarykovy univerzity v Brně. Cílem průzkumu bylo zmapovat postoje a znalosti studentů o mléce a mléčných výrobcích se zaměřením na mýty kolem této skupiny potravin.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info