Zde se nacházíte:
Informace o publikaci
Radost z jídla jako důležitá součást kvality života
Autoři | |
---|---|
Rok publikování | 2023 |
Druh | Další prezentace na konferencích |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
Popis | V kontextu individuálního stárnutí je jídlo důležitým a frekventovaným tématem. Typicky se vzhledem ke značnému riziku malnutrice řeší nutriční aspekt stravy či schopnost si jídlo samostatně obstarávat a konzumovat. Jídlo bývá také jednou z prvních věcí, která je pro člověka potřebujícího péči řešena, ať už ve formě dovozu hotových obědů nebo obstaráváním nákupů. V rámci našeho výzkumného projektu sledujeme sociální a kulturní význam jídla v životech stárnoucích. Na základě rozhovorů a pozorování konstatujeme, že jídlo představuje výrazný a podceňovaný prvek kvality života. V tomto příspěvku se budeme věnovat potěšení, které jídlo v různých kontextech přináší. |
Související projekty: |