Informace o publikaci

Doporučení ESPEN k nemocničnímu stravování - část 12: Dietní postupy u pacientů s diabetem mellitem

Autoři

KAPOUNOVÁ Zlata

Rok publikování 2024
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Výživa a potraviny - Zpravodaj pro školní a dietní stravování
Fakulta / Pracoviště MU

Lékařská fakulta

Citace KAPOUNOVÁ, Zlata. Doporučení ESPEN k nemocničnímu stravování - část 12: Dietní postupy u pacientů s diabetem mellitem. Výživa a potraviny - Zpravodaj pro školní a dietní stravování. Praha: Společnost pro výživu, Výživaservis s.r.o., 2024, roč. 79, č. 5, s. 19-20. ISSN 1211-846X.
Klíčová slova hospital diets; guideline; nutrition; dietitian
Popis Evropská společnost pro klinickou výživu a metabolismus (ESPEN) vydala v roce 2021 doporučení pro nemocniční stravování. Dokument vznikl na základě potřeby systematicky shrnout současné poznatky založené na důkazech týkajících se organizace stravovacích provozů, indikace terapeutických diet a monitoringu příjmu stravy ve zdravotnických zařízeních, rehabilitačních zařízeních a zařízeních sociálních služeb s přihlédnutím k individuálním potřebám pacientů/klientů ve snaze snížit riziko výskytu malnutrice. Postupně je představeno všech 56 ESPEN doporučení.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info

K vyhodnocování tohoto webu a k personalizaci obsahu a reklam používáme soubory cookies. Když klikněte na „přijmout cookies", poskytnete nám souhlas k jejich uložení, správě a analýze. Upravit možnosti

Jen nezbytné Přijmout cookies