Publication details

Doporučení ESPEN k nemocničnímu stravování - část 12: Dietní postupy u pacientů s diabetem mellitem

Authors

KAPOUNOVÁ Zlata

Year of publication 2024
Type Article in Periodical
Magazine / Source Výživa a potraviny - Zpravodaj pro školní a dietní stravování
MU Faculty or unit

Faculty of Medicine

Citation
Keywords hospital diets; guideline; nutrition; dietitian
Description Evropská společnost pro klinickou výživu a metabolismus (ESPEN) vydala v roce 2021 doporučení pro nemocniční stravování. Dokument vznikl na základě potřeby systematicky shrnout současné poznatky založené na důkazech týkajících se organizace stravovacích provozů, indikace terapeutických diet a monitoringu příjmu stravy ve zdravotnických zařízeních, rehabilitačních zařízeních a zařízeních sociálních služeb s přihlédnutím k individuálním potřebám pacientů/klientů ve snaze snížit riziko výskytu malnutrice. Postupně je představeno všech 56 ESPEN doporučení.

You are running an old browser version. We recommend updating your browser to its latest version.

More info